Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Beställning:
0522 - 234 35
Skicka mail

Utläggning av Bentomat bentonitmatta

Kvalitetssäkring

För att säkerställa en hög kvalitet och uppnå höga funktionskrav använder sig Cetco av en patenterad tillverkningsprocess. En nålfiltningsprocess inkapslar sodiumbentoniten mellan två lager av geotextil. Fördelen med denna teknik är att leran ligger stabilt i membranet och vandrar inte omkring i vare sig torrt eller vått tillstånd. Genom en kontinuerlig testning på laboratorier vidmakthålls de högt ställda kraven på kvalitet.

Tekniska egenskaper

Lermmembran/bentonitmatta från Cetco har en hög hydraulisk förmåga och är lättinstallerade. De kan även fås extra resistenta mot förorenat vatten.

 

BENTOMAT® Bentonitmembran (Bentonitmatta)

Bentonitmattor från Cetco är högkvalitativa geosyntetiska lermembran tillverkade av bentonit innesluten i geotextil eller plastfolie. Cetco är världsledande inom bentonitmattor och har en lång erfarenhet av konstruktion med dessa produkter. All denna erfarenhet och kunskap finns i de produkter som tillverkas av Cetco.

 

Cetcos geosyntetiska bentonitmatta erbjuder en rad fördelar framför ett traditionellt sammanpressat lermembran. Den har en förbättrad hydraulisk förmåga, är lättare att installera och är mer volymeffektiv per ytenhet.

 

Genom en unik självläkande förmåga hos natriumbentonitbasen, så har Bentomat bentonitmatta en hög resistens mot sprickbildning, som annars ofta uppstår i sammanpackade lermembran på grund av upprepade frysningar och upptiningar, vilket är vanligt på höst och vinter i de Skandinaviska väderförhållandena. Bentomat erbjuds i olika modeller, anpassade för varje specifikt behov.

 

Bentomat är en bentonitmatta som lämpar sig främts för deponier och annan horisontell tätning. Till att täta betongplattor och väggar, jordtäckta tak, tunnlar och byggnadsgränskonstruktioner används Volclay Voltex.

 

Vi erbjuder följande Bentomat®-produkter:

 

▪ Bentomat NS 50

▪ Bentomat NS 75

▪ Bentomat NS 100

▪ Bentomat NS 110

▪ Bentomat NS 120

 

▪ Bentomat HQ 50

▪ Bentomat HQ 75

▪ Bentomat HQ 100

▪ Bentomat HQ 110

 

▪ Bentomat CL 0,2

▪ Bentomat CL 0,5

▪ Bentomat CL 0,7

▪ Bentomat CL 1,0

▪ Bentomat CL 1,5

 

 

Detaljbild Bentomat CL Detaljbild Bentomat CLT

Bentomat CL

Bentomat CLT.