Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Säljare:
Eric Johansson
+46 (0) 70-528 28 43
Skicka mail

Tätmembran

Volclay Voltex® bentonitmatta

Självförslutande perforerat kompositmembran (bentonitmatta) av natriumbentonit och geotextil.

 

Beskrivning

Voltex bentonitmatta, även ibland kallad Volclaymatta

Voltex bentonitmatta är en mycket effektiv tätningskomposit av stark geotextil med 4,88 kg natriumbentonit per kvadratmeter. Natriumbentoniten är lågpermeabel med hög svällningsförmåga, och är inkapslad mellan icke-vävd och vävd geotextil. En patenterad perforeringsprocess låser samman geotextilerna på båda sidorna av bentonitmattan. Processen bildar ett extremt starkt komposit som ser till att bentonittäckningen blir jämn, samt skyddar från skador från väder och olika arbetsmoment. Efter bakfyllning hydratiseras massan och bildar ett ogenomträngligt tätningsmembran.

 

Voltex bentonitmatta innehåller inte VOC (lättflyktiga organiska föreningar) och kan installeras under nästan alla väderförhållanden på obrunnen betong. Voltex bentonitmatta är bevisat effektiv för både nya tätningsprojekt och reparationer, och används över hela världen. När Voltex bentonitmatta väts kan bentoniten svälla upp till 15 gånger sin torrvolym. Under tryck är svällningen kontrollerad och blir ett tätt, ogenomtränglig tätningsmembran. Tack vare att Voltex bentonitmatta sväller kan det laga små betongsprickor som kommer av att grunden sätter sig, betongen krymper eller aktivitet i jordskorpan. Det finns normalt inget sätt att undvika dessa problem, men Voltex bildar en stark mekanisk bindning till betong när de geotextila fibrerna kapslas in i betongens yta.

 

Användningsområden

Voltex är utformat för vertikala och horisontella grundytor under jord. Vanliga användningsområden är bakfyllda betongväggar, jordtäckta tak, plattor, tunnlar och byggnadsgränskonstruktioner.

 

 

▴ Till toppen av sidan


Volclay Voltex® DS bentonitmatta

Voltex bentonitmatta, även ibland kallad Volclaymatta

Volclay Voltex DS är i grund samma komposit-/bentonitmatta som Volclay Voltex, men kombinerar egenskaperna hos ett aktivt membran (bentonit) och ett passivt (HDPE-folie).

 

Vid särskillda markförhållanden (t.ex. salt) kan varianten Voltex CRDS användas.

 

 

▴ Till toppen av sidan


Ultraseal® XP

ULTRASEAL® XP är utformad enligt XP-teknologin, den senaste
innovationen inom aktiv vattentätning. Denna avancerade polymerteknologi garanterar utomordentlig funktion vid ett brett urval av markföroreningar, inklusive förhållanden med hög salthalt.

 

Till skillnad från passiva enskikts-membran, har den aktiva XP teknologin självtätande förmåga och möjliggör Ultraseal® XP vattentäta membran att täta mindre skärsår eller skador på membranet. Och viktigast av allt är att det bevisats effektivt i både hydrostatiska och icke-hydrostatiska miljöer.

 

Ultraseal® XP fungerar genom att bilda ett mycket tätt membran vid vattenkontakt. Vid hydratisering kan ett blottat membran svälla många gånger utöver sin torra volym, men när det är "instängt" (tryck och mottryck) med återfyllnad eller betong är svällningen kontrollerad och det bildas ett tätt, vattenbeständigt membran.

 

Den här svällningsverkan självförseglar också små sprickor orsakade av grundsättning och krympning i betongen. När betong gjuts mot den geotextila sidan av XP, bildar Ultraseal® XP en stark mekanisk bindning till betongen. Membranet innehåller inga lättflyktiga organiska föreningar, och kan installeras under nästan alla väderleksförhållanden, omedelbart på färsk betong.

 

Användningsområden

▪ Under bottenplattor
▪ Befintliga källarväggar
▪ Återfyllda källarväggar
▪ Tunnlar
▪ Strukturer under mark

 

 

▴ Till toppen av sidan


Volseal 200

Ytapplicerad cementtätning genom kristallisering.

 

Beskrivning

Volseal 200 är utformat för att tränga in i betongens porer genom kapillärkraft och kanaliseras in i betongen av fukt. När kristallerna har bildats är de permanenta och blockerar vattenpassage genom betongens porer.

 

Användningsområden

▪ Bärande plan, som komplement till Volclay Voltex-system (grundmellanlägg, pålplintar, pålhuvuden etc.)
▪ Betongplattor (golv/tak/balkong)
▪ Vattenbehållare
▪ Badpooler
▪ Avloppsanläggningar

 

 

▴ Till toppen av sidan


Volseal 250

Polymermodifierad flexibel cementhaltig tätningsbeläggning.

 

Beskrivning

Volseal 250 är en tvåkomponents akryl- och cementhaltig polymermodifierad tätningsbeläggning med elastiska egenskaper.

 

Volseal 250 ger yttätning för interna och externa användningsområden. Lämpligt vid både positivt och negativt hydrostatiskt tryck.

 

Användningsområden

▪ Intern eller extern tätning av betong eller förberedda byggnadsstenstrukturer
▪ Avslutnings- och kontinuitetsavdelning som en del av Volclay Waterproofing System

 

 

▴ Till toppen av sidan


Coreflex®

Termoplastiskt tätningsmembran med APC-teknik

 

Beskrivning

Coreflex är ett termoplastiskt membran som har förstärkts med ett stickat polyestertyg som är helt förbundet med en APC (Active Polymer Core). Om membranet punkteras eller om det uppkommer installationsdefekter reagerar APC-lagret och sluter sig, och resultatet blir att vatteninträngande förhindras och vattenspårning elimineras. Coreflex är det enda svetsade termoplastiska membrankompositet med den här reaktiva, själslutande funktionen.

 

Användningsområden

▪ Uteplatsdäck
▪ Konstruktioner med delade plattor
▪ Grundmurar
▪ Jordtäckta konstruktioner
▪ Byggnadsgränskonstruktioner
▪ Underplattor
▪ Tunnlar
▪ Grästak

 

Hydro-Shield kvalitetssäkring

Skydda din struktur från vattenintrång med branschens främsta kvalitetssäkringsprogram. Det här beprövade, systematiska arbetssättet ger en "no-financial-limit" garanti till 100 % under garantitiden. För mer information, vänligen klicka här, eller kontakta oss.

 

 

▴ Till toppen av sidan