Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Geonät

Tobias Revelj

 

Försäljning/
rådgivning

070-664 87 66
» Skicka mail

Tobias Revelj
Hamed Safdari

 

Försäljning/
teknisk rådgivning

070-664 87 19
» Skicka mail

Hamed Safdari

Produkt:

Namn:

Företag:

Mail:

Telefon:

Meddelande:

 

Den information som lämnas här används endast för att kunna besvara offertförfrågan.
Genom att bocka i kryssrutan samtycker du till att lämnade uppgifter används och lagras för detta ändamål.

 

» Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

 

Dimensionering med geonät, minskad materialåtgång i överbyggnaden

Vägdimensionering med minskad överbyggnad och materialåtgång, samma bärförmåga

Dimensionering med geonät, samma materialåtgång i överbyggnaden, ökad livslängd

Vägdimensionering med ökad bärighet, men med samma materialåtgång i överbyggnaden

En tillfartsväg intill en byggarbetsplats eller en asfalterad vägöverbyggnad på löst underlag kan ofta få problem med bärigheten, med sättningar eller hjulspår som följd. Rätt geonät är en kostnadseffektiv lösning för att öka konstruktionens bärförmåga och/eller minska materialåtgången. Genom att öka bärförmågan minskar trycket mot underliggande jordlager och risken för stabilitetsbrott minskar. Ett minskat behov av fyllnadsmaterial i överbyggnaden leder också till färre transporter till arbetsplatsen, vilket i sin tur leder till miljövinster, till exempel minskade utsläpp av koldioxid.

 

Syftet med ett styvt geonät är att armera och stabilisera materialet och fördela ut belastningen över en större yta. För att klara detta behöver det dimensioneras rätt, och vara försett med starka knutfunkter som inte bara klarar av dimensionerad berastning i maskriktningen. Produkterna i vårt sortiment är resultat av omfattande forskning och tester i oberoende laboratorier och nationella myndigheter samt bekräftade med fallstudier.

 

Fördelar och mervärden

Beroende på syfte kan man vid en dimensionering välja mellan att minska överbyggnadens tjocklek och få samma bärförmåga som en konventionell överbyggnad och på så sätt minska materialåtgången, eller att ha kvar samma tjocklek på överbyggnaden tillsammans med markstabilisering, och öka livslängden samt minska underhållskostnaderna på lång sikt. Det går också att göra en kombination av båda metoderna.

 

MacGrid® ger fördelar och mervärden inom många användningsområden. Dimensioneringen görs med hjälp av leverantörens av oberoende part kontrollerad programvara, som är baserad på mångåriga studier och tester.

 

Användningsområden:

  • Asfalterade vägar, grusvägar och armerade vägbanker
  • Lastfördelningsplattformar över pålplattor
  • Minska tryck på exempelvis kulvert
  • Spänningsmembran mellan pålplattor
  • Armerade slänter (wraparound) och stödmurar
  • Grundläggningar

 

Vi hjälper till med konsultation och rådgivning. Har du frågor och funderingar, hör av dig så hjälper vi dig i ditt projekt. Vi lagerför en rad olika modeller av MacGrid® geonät med olika styrkor och för varierande storlek på krossmaterial.

 

 

» Till toppen


Planstyva geonät

MacGrid EG planstyvt geonät

Biaxialt planstyvt geonät/geogrid MacGrid EG
ProduktKvantitetEnhetVikt
EG204 x 75 mRulle66 kg
EG304 x 50 mRulle65 kg
EG404 x 30 mRulle60 kg
Biaxial geonät framställd ur extruderad polypropylen. Olika modeller finns anpassade för olika krav på dragstyrka och storlek på fyllnad.

 

 

» Till toppen


Vävda geonät

De vävda näten består av starka PET-fiber med polymer-beläggning. Flexibiliteten hos fibrerna ger en effektiv låsning även vid varierande stenstorlek. Den förhållandevis låga vikten per kvadratmeter gör det lättare att arbeta med, vilket sparar arbetstid.

 

Ett vävt nät passar också till att användas som förankring/mekanisk stabilisering av gabionmurar och andra typer av stödmurar.

 

MacGrid WG vävt geonät

Vävt geonät/geogrid
ProduktKvantitetEnhetVikt
WG 3S1,25 x 25 mRulle5 kg
WG 3S5,2 x 100 mRulleca.100 kg
WG 6S5,2 x 100 mRulleca.100 kg
35/352,5 x 25 mRulle20 kg
Ett standardsortiment visas här. Med reservation för ändringar i dimensioner från leverantör. Fler dimensioner kan finnas tillgängliga och offereras på begäran.

 

» Till toppenKlicka på bilden för att stänga fönstret