Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Kontakt:
Tobias Revelj
+46 (0) 70-664 87 66
Skicka mail

Triax geonät till järnväg

Geonät

Etablering av konstruktioner på löst underlag skapar ofta stabilitetsproblem, med sättningar eller hjulspår som följd. Vid många projekt kan själva byggrafiken vara en stor påfrestning. En kostnadseffektiv lösning är att använda ett geonät för att armera massorna och ge ökad bärighet.

 

Vi har i vårt sortiment både planstyva (extruderade) och vävda geonät. Produkterna är resultat av omfattande forskning och tester i oberoende labratorier och nationella myndigheter.

 

 

Vi representerar Tensar med bland annat produkten TriAx i Sverige.

 

▸ Sortiment Tensar geogrids.

 

 

▴Till toppen av sidan


Planstyva geonät

TriAx triaxialt geonät

TriAx TX-nät byggs upp av trianglar som tillsammans formar hexagoner, vilka skapar en radiell styvhet och lika lastfördelning i 360 º. Nätet låser effektivt friktionsmaterialet och skapar ett mekaniskt stabiliserat lager, (MSL), med hög bärighet.

 

Beroende på syfte kan man vid en dimensionering välja mellan att minska överbyggnadens tjocklek för att få samma bärighet som utan ett geonät och på så sätt minska materialåtgången, ha kvar samma tjocklek på överbyggnaden som innan tillsammans med nätet och på så sätt minska underhållskostnader på lång sikt, eller göra en avvägning mellan de båda metoderna.

 

TriAx finns i olika modeller med olika styrka och för varierande storlek på krossmaterial. Dimensionering görs med hjälp av Tensars av oberoende part kontrollerade programvara som är baserad på mångåriga studier och tester.

 

▸ För sortiment, klicka här.

 

 

Tensar SS LA biaxialt geonät

Tensar RE unaxialt geonät

Biaxiala geonät är ett lite enklare nät med dragstyrka i två riktningar. Det används för konstruktion av vägbeläggningar, trafikerade områden, grundläggningar och lastfördelningsplattformar. När materialet packas tränger det ner i nätets maskor och skapar en stark låsning.

 

▸ För sortiment, klicka här.

 

 

Unaxiala geonät har främst dragstyrka i en riktning, och används bland annat till brofundament, branta slänter och förankring av stödmurar. Olika utföranden finns beroende på krav på dragstyrka.

 

▸ För sortiment, klicka här.

 

 

▴Till toppen av sidan


Vävda geonät

De vävda näten består av starka PET-fiber med PVC-beläggning. Flexibiliteten hos fibrerna ger en effektiv låsning även vid varierande stenstorlek. Den förhållandevis låga vikten gör det lätt att arbeta med, vilket sparar arbetstid.

 

Ett vävt geonät passar också till att användas som förankring av gabionmurar och andra typer av stödmurar.

 

Se också:

Cidex asfaltsarmering

Miljönät

 

▴Till toppen av sidan