Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Geonät

Tobias Revelj

 

Försäljning/
rådgivning

070-664 87 66
» Skicka mail

Tobias Revelj
Hamed Safdari

 

Ingenjör/
rådgivning

070-664 87 19
» Skicka mail

Hamed Safdari

Produkt:

Namn:

Företag:

Mail:

Telefon:

Meddelande:

 

Den information som lämnas här används endast för att kunna besvara offertförfrågan.
Genom att bocka i kryssrutan samtycker du till att lämnade uppgifter används och lagras för detta ändamål.

 

» Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

 

Minskad överbyggnad och materialåtgång, samma bärförmåga

Ökad bärighet, samma materialåtgång

En tillfartsväg intill en byggarbetsplats eller en asfalterad vägöverbyggnad på löst underlag skapar ofta bärighetsproblem, med sättningar eller hjulspår som följd. En kostnadseffektiv lösning är att använda ett geonät för att öka konstruktionens bärförmåga och eventuellt minska materialåtgången. Ett minskat behov av fyllnadsmaterial leder till färre transporter intill arbetsplatsen som i sin tur leder till miljövinster, med minskade utsläpp av koldioxid.

 

Geonäten i vårt sortiment är resultat av omfattande forskning och tester i oberoende laboratorier och nationella myndigheter samt bekräftade med fallstudier. Genom att öka bärförmågan av en överbyggnad kan man minska trycket mot underliggande jordlager och på så sätt minska risken för stabilitetsbrott.

 

Fördelar och mervärden

Beroende på syfte kan man vid en dimensionering välja mellan att minska överbyggnadens tjocklek och få samma bärförmåga som en konventionell överbyggnad och på så sätt minska materialåtgången.

 

Ha kvar samma tjocklek på överbyggnaden tillsammans med nätet och öka livslängden samt minska underhållskostnader på lång sikt, eller göra en avvägning mellan de båda metoderna.

 

Våra geonät ger fördelar och mervärden inom många användningsområden. Dimensionering görs med hjälp av leverantörens av oberoende part kontrollerade programvara som är baserad på mångåriga studier och tester.

 

Användningsområden:

  • Asfalterade vägar och grusvägar
  • Lastfördelningsplattformar över pålplattor
  • Spänningsmembran mellan pålplattor
  • Armerade slänter och stödmurar
  • Grundläggningar

 

Vi hjälper till med konsultation och rådgivning. Har du frågor och funderingar, hör av dig så hjälper vi dig i ditt projekt. Vi lagerför en rad olika modeller av geonät med olika styrkor och för varierande storlek på krossmaterial.

 

MacGrid EG planstyvt geonät

Biaxialt planstyvt geonät MacGrid EG
Biaxial geonät framställd ur extruderad polypropylen. Olika modeller finns anpassade för olika krav på dragstyrka och storlek på fyllnad.

 

 

» Till toppen


Vävda geonät

De vävda näten består av starka PET-fiber med polymer-beläggning. Flexibiliteten hos fibrerna ger en effektiv låsning även vid varierande stenstorlek. Den förhållandevis låga vikten per kvadratmeter gör det lättare att arbeta med, vilket sparar arbetstid.

 

Ett vävt geonät passar också till att användas som förankring av gabionmurar och andra typer av stödmurar.

 

MacGrid WG vävt geonät

Vävt geonät
ProduktKvantitetEnhetVikt
WG 3S1,25 x 25 mRulle5 kg
WG 3S5,2 x 100 mRulleca.100 kg
WG 6S5,2 x 100 mRulleca.100 kg
35/352,5 x 25 mRulle20 kg
Ett standardsortiment visas här. Med reservation för ändringar i dimensioner från leverantör. Fler dimensioner kan finnas tillgängliga och offereras på begäran.

 

» Till toppenKlicka på bilden för att stänga fönstret