Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Säljare:
Mikael Lönnblom
+46 (0) 70-664 87 23
Skicka mail

Gummiduk i slänt

Kvalitetssäkring

Gummiduk är det geomembran som man har flest års erfarenhet av. SealEco har över 30 års erfarenhet av gummiduk i geotekniska installationer.

 

Certifierad enligt ISO 9001:2000 och ISO 14001:1996

Egenskaper för Elastoseal EPDM

Klarar maximal arbetsbelastning oavsett temperatur. Full töjbarhet till brottgränsen.

 

Gummi absorbera sättningar och rörelser i marken utan luftfickor och håligheter. Inga överbelastningar och spänningssprickor (stress cracking) uppstår.

 

Kan installeras vid stora temperaturskillnader, -45ºC till 120ºC.

 

EPDM har ingen flytpunkt, påverkas inte av UV-strålning och ozon och har utmärkt resistens mot de flesta förekommande kemikalier.

 

EPDM har utmärkta friktionsegenskaper

 

Gummiduk (EPDM)

EPDM gummiduk ger ett tätskikt som håller tätt i decennier och som kan användas för alla typer av vattenförvaring i bassänger och dammar. Redan på 60-talet installerades de första gummidukarna i olika dammanläggningar och de håller fortfarande.

 

Gummit förstörs inte av omgivande miljö och frigör inga gifter eller kemikalier som påverkar ekologi, fauna eller flora. Inte heller påverkas gummimaterialet av jordkemikalier, mikroorganismer eller av kraftiga temperaturskillnader. Det bibehåller sina egenskaper praktiskt taget oförändrade under decennier utan försprödning, krympning eller sprickbildning.

 

EPDM-gummi har ingen flytpunkt vid töjning som kristallina plastiska material har. Hos plastmembran sker en okontrollerad förtunning redan vid låg töjningsgrad. Gummi däremot töjs likformigt upp till sin brottgräns på över 300 %, och det kan ske samtidigt och maximalt i alla riktningar.

 

Duken kan exponeras för väder och vind, kan täckas med jord eller ligga ständigt under vatten. Styrka, seghet och livslängd förblir opåverkade oavsett ålder, temperatur, mekanisk belastning, eller kemisk och biologisk påverkan.

 

EPDM gummiduk prefabriceras till valfria mått, från den lilla trädgårdsdammen till stora vattenlandskap eller konstgjorda sjöar.

 

De utmärkta friktionsegenskaperna hos gummiduk gör den också lämpligt att använda i täckning av slänter.