Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Gummidukt till damm vid travbana

Gummiduk (EPDM)

 

Försäljning/
rådgivning

073-042 96 10
» Skicka mail

Markus Palm

 

Försäljning/
rådgivning

070-664 87 23
» Skicka mail

Mikael Lönnblom

Produkt:

Namn:

Företag:

Mail:

Telefon:

Meddelande:

 

Den information som lämnas här används endast för att kunna besvara offertförfrågan.
Genom att bocka i kryssrutan samtycker du till att lämnade uppgifter används och lagras för detta ändamål.

 

» Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

 

Gummiduk med genomföringar

Kvalitetssäkring

  • Gummiduk är det geomembran som man har flest års erfarenhet av. SealEco har över 30 års erfarenhet av gummiduk i geotekniska installationer.
  • Certifierad enligt ISO 9001:2000 och ISO 14001:1996

     

Tekniska egenskaper

Klarar maximal arbetsbelastning oavsett temperatur. Full töjbarhet till brottgränsen.

 

Gummi absorbera sättningar och rörelser i marken utan luftfickor och håligheter. Inga överbelastningar och spänningssprickor (stress cracking) uppstår.

 

Kan installeras vid stora temperaturskillnader, från -45ºC till +120ºC.

 

EPDM har ingen flytpunkt, påverkas inte av UV-strålning och ozon och har utmärkt resistens mot de flesta förekommande kemikalier.

 

EPDM har utmärkta friktionsegenskaper

Gummiduk av EPDM är ett tätskikt som håller tätt i decennier och som kan användas för alla typer av vattenförvaring i bassänger och dammar. Redan på 60-talet installerades de första gummidukarna i olika dammanläggningar och de håller fortfarande.
De utmärkta friktionsegenskaperna hos gummiduken gör den också lämpligt att använda i täckning av slänter.

 

Gummit förstörs inte av omgivande miljö och frigör inga gifter eller kemikalier som påverkar omgivningen. Inte heller påverkas gummimaterialet av jordkemikalier, mikroorganismer eller av kraftiga temperaturskillnader. Duken kan utsättas för väder och vind, kan täckas med jord eller ligga ständigt under vatten, och bibehåller sina egenskaper praktiskt taget oförändrade under decennier utan försprödning, krympning eller sprickbildning.

 

EPDM-gummi har ingen flytpunkt vid töjning på det sätt som plastiska material har. Hos plastmembran sker en okontrollerad förtunning redan vid låg töjningsgrad, men EPDM däremot töjs likformigt upp till sin brottgräns på över 300 %, och det kan töjas samtidigt och maximalt i alla riktningar.

 

Gummiduken prefabriceras vanligtvis till valfria mått, från den lilla trädgårdsdammen till stora vattenlandskap eller konstgjorda sjöar, och kräver i dessa fall ingen svetsning på plats. Om den kan prefabriceras gör den snabbare och enklare installationen att det totalt sett kan bli billigare än om man använder ett plastmembran.

 

Kontakta oss gärna, så hjälper vi till att rekommendera det mest lämpliga tätskiktet enligt de förutsättningar som finns.

 

Gummiduk av EPDM

Gummiduk av EPDM
TjocklekKvantitetEnhet
0,8 mmMåttillverkasRulle/ihopvikt
1,0 mmMåttillverkasRulle/ihopvikt
1,2 mmMåttillverkasRulle/ihopvikt
Ett standardsortiment visas här. Med reservation för ändringar i dimensioner från leverantör. Fler dimensioner kan finnas tillgängliga och offereras på begäran.

Klicka på bilden för att stänga fönstret