Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Säljare:
Eric Johansson
+46 (0) 70-528 28 43
Skicka mail

Fogband, även ibland kallat 'Lakritsband' Fogband/svällband

Fogband/svällband

Volclay Waterstop RX101®

Självinjekterande fogband för konstruktionsfogar i betong.

 

Beskrivning

Waterstop RX101 är ett natriumbentonitbaserat fogband/svällband som är avsett att förhindra vatteninfiltrering genom betonggjutfogar genom att expandera vid vattenkontakt och bilda en tätning mot betongen. Nyckeln till dess effektivitet är ett natriumbenonitinnehåll på 75 %, som ger en överlägsen expansionsförmåga till att täta och fylla hålrum och sprickor i betong. RX101 är ett aktivt fogband som ersätter passiva barriärer i PVC/gummi och ta bort behovet av specialanpassning och sömsvetsning.

 

Waterstop RX101 fogband har testats framgångsrikt av oberoende testbolag med över 70 m hydrostatiskt vattentryck, både med kontinuerlig nedsänkning och våt-/torrcykling. RX101 är tillverkad i lätta, flexibla rullar som enkelt kan installeras av en person. Fogbandet används för betong, stål och PVC (rör) med Revofix Mesh (föredras) och/eller Cetseal. Ändarna svälls samman, och överlappas inte. De bildar därigenom en sammanhängande tätning.

 

Användningsområden

RX101 fogband används till betongfogar, ojämna ytor, uppsamlingsflänsar runt ingjutna genomträngningar etc. Det fungerar både under kontinuerligt hydrostatiska och ojämnt hydrostatiska förhållanden. Det är utformat för användning i armerad betong med två rader armeringsstål med en grovlek på minst 175 mm som ger RX101 inte mindre än 75 mm betongskydd runt om.

 

▪ Volclay Waterstop RX101 fogband ligger i rullar om 5 m. En kartong innehåller 6 rullar (30 m).

 

 

▴ Till toppen av sidan


Volclay Waterstop DH101®

Waterstop DH101 är i grunden samma fogband/svällband, men med långsammare expansion (DH = Delayed Hydration). Täckskickt bör vara minst 75 mm. Till DH-101 används Revofix monteringsnät och/eller Cetseal.

 

▪ Volclay Waterstop DH101 fogband ligger i rullar om 5 m. En kartong innehåller 6 rullar (30 m).
▪ Volclay Waterstop DH101 rekommenderas av BYGGVARUBEDÖMNINGEN och SundaHus.

 

 

▴ Till toppen av sidan


Volclay Waterstop RX-103®

Volclay Waterstop RX-103 fogband har samma funktion som RX-101, men är mindre, och används främst vid tunnare konstruktioner. Täckskickt 50 mm.

 

▪ Volclay Waterstop RX-103 fogband ligger i rullar om 6 m. En kartong innehåller 8 rullar (48 m).

 

 

▴ Till toppen av sidan


Cetflex ACF 125

Cetflex är ett tätningssystem som kombinerar fördelarna med aktiv bentonittätning med en passiv tätning av galvaniserad plåt. Den påmonterade bentoniten har en organisk skyddsfilm mot för tidigt svällande. Beroende på höjd förekommer Cetflex i ACF 125 och ACF 165, där numret är höjden i mm och bokstaven F indikerar att arket är försett med en monteringsfot. Cetflex monteras på armeringen med hjälp av förstansade vikbleck. Den överlappas enkelt med medföljande klammer av grovt stål. Täckskikt min 50 mm.

 

Mått och egenskaper

▪ Cetflex är testad och godkänd för vattentryck.
▪ Längd 2,25 m, en förpackning innehåller 10 st (22,5 m).
▪ Cetflex rekommenderas av BYGGVARUBEDÖMNINGEN och SundaHus.

 

 

▴ Till toppen av sidan


Waterstop® XP

Fogband med XP-teknologi

Expanderande waterstop-fogband för gjutfogar.

 

Beskrivning

Waterstop® XP fogband är en aktiv polymerisk vattenspärr designad med XP-teknologi som har visat sig vara effektivare i ett brett urval av förorenade miljöer. Den aktiva polymern av Waterstop® XP har designats för att utgöra en konsekvent tätning mot betongytor mot grundvatten samt också grundvatten med hög salthalt. Waterstop® XP är effektiv både under kontinuerliga och periodiska hydrostatiska förhållanden. Expansionsförmågan och smidigheten hos Waterstop® XP-fogbandet ger också en effektiv tätning av sprickor samt förmåga att fylla hålrum.

 

Användningsområden

▪ Våg – och lodräta icke-rörliga gjutfogar av betong
▪ Gjutning av ny betong mot redan existerande betong
▪ Runt rör och andra mekaniska genomföringar
▪ Omkring genomföringar genom betongplatta eller vägg
▪ Hydrostatiska och icke-hydrostatiska villkor

 

 

▴ Till toppen av sidan