Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta, godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

Geotextil

 

Försäljning/
rådgivning

0522-234 35
» Skicka mail

Krister Hedlund

Produkt:

Namn:

Företag:

Mail:

Telefon:

Meddelande:

 

Den information som lämnas här används endast för att kunna besvara offertförfrågan.
Genom att bocka i kryssrutan samtycker du till att lämnade uppgifter används och lagras för detta ändamål.

 

» Läs mer om vår policy för web och personuppgifter

 

Installation av geotextil vid deponi

Kvalitetssäkring

 • Tillverkad enligt ISO 9001:2000
 • Certifierad Factory Production Control.
 • Testad av institutet TBU Greven och av Sintef
 • CE-märkt
 • Klassificerad enligt NorGeoSpec

 

Tekniska egenskaper

Mjukpunkt:

140ºC (PP)

 

Smältpunkt:

165ºC (PP)

 

Brandresistens:

klass B3 (DIN 4102, del 1)

 

Resistent mot mögel, bakterier, marksyror, alkaliska ämnen och mot de flesta kemikalier. Den är också gråfärgad för ett ökat UV-skydd.

Geotextil är vattengenomsläpplig och miljöneutral, och används vid vägar och annat anläggningsarbete, dränering, husbyggnation och till olika typer av skyddstäckning. Man bör alltid vara noga med att använda rätt klass av geotextil till förväntad belastning och den stenfraktion som kommer att användas. Fråga oss gärna om du behöver hjälp med att välja rätt klass till ditt projekt.

 

Nålfiltad geotextil

Inom mark och anläggning används geotextil främst som materialavskiljande lager, men liknande produkter har en lång rad användningsområden i andra branscher. En geotextil är rivstark och relativt UV-stabil, men man bör ändå återfylla över den, eftersom långvarig exponering för sol minskar dess styrka och hållbarhet. En för tunn geotextil kan punkteras av vassa stenar eller slitas sönder, och den fyller då inte avsedd funktion. Vi lagerför Fibertex nålfiltad geotextil i polypropylen (PP) i klasserna N1 - N5, samt skyddstextil som är anpassad för varierande förutsättningar.

 

En variant på geotextil är ogräsduken "Weedseal" med ökat UV-skydd. Ogräsduken förhindrar främst att solens ljus når ner i marken, och hindrar på så sätt ogräsets fotosyntes och förmåga att växa. Ytan är värmebehandlad för att förhindra att ogräset tränger sig igenom.

 

Användningsområden

 • Vägar, permanenta och tillfälliga. Genom att använda geotextil under det översta gruslagret stabiliceras vägkonstruktioner och klarar statisk och dynamisk belastning bättre. För att ytterligare öka stabiliteten och motverka spårbildning eller för att minska tjockleken hos bärlagret rekomenderas också att man använder ett geonät. Geonätet har en betydligt lägre töjbarhet, och hjälper till att armera materialet.

 • Parkeringsytor. Ytor som konstant belastas med tryck kräver en stabil grund. Geotextil som separerar de olika materiallagren ser till att stabiliteten behålls över tid. Geotextil förhindrar att finare krossmaterial försvinner ner i bärlagret och orsakar återkommande hålor i marken.

 • Flygplatser och järnvägar. I konstruktioner med extra höga krav på ytskiktet stabilicerar geotextilen underlaget och hjälper det att stå emot hög dynamisk belastning.

 • Diken. Genom att lägga geotextil på botten av ett dike ökar livslängden avsevärt, och behovet av dikning minskar.

 • Dränering. Dräneringsgrus skiljs lämpligtvis från återfyllnad/jordmassor med ett lager av tunn geotextil (klass N1 eller N2). Vatten passerar genom textilen likt ett filter, men materialen hålls separerade.

 • Slänter. Med en materialavskiljande duk under toppskiktet kommer slänten bättre att tåla kraftigt regn och vatten från smält snö, som annars skulle erodera bort jord och eller finmaterial.

 • Idrottsplaner. Gräs- och grusplaner stabiliseras med geotextil. Textilen används som materialskiljande lager och även för dränering.

 • I trädgårdsmiljö och under plattor. Vill man hindra växtlighet från att komma upp bör man använda en Weedseal ogräsduk som hindrar soljus och därigenom också fotosyntesen.

 • Betonggolv och grundfundament. Under betonggolv skyddar vattengenomsläpplig geotextil dräneringslagret från föroreningar från betongen och underliggande jordlager. När geotextil placeras under grundfundament ersätter det avjämningslagret.

 • Tak. Geotextil används som glidskikt, mekaniskt skydd av takmembran och som filterskydd av dräneringsskikt.

 • Ljuddämpning. I flerbostadshus kan det användas till ljuddämpning i väggar för att minska störande ljud.

   

Nålfiltad geotextil

Nålfiltad geotextil
KlassKvantitetEnhetVikt
N12 x 100 mRulle22 kg
N14 x 100 mRulle40 kg
N22 x 100 mRulle28 kg
N24 x 100 mRulle62 kg
N25 x 100 mRulle74 kg
N35 x 110 mRulle112 kg
N45 x 100 mRulle145 kg
N55/5,25 x 100 mRulle205 kg
Ett standardsortiment visas här. Med reservation för ändringar i dimensioner från leverantör. Fler dimensioner kan finnas tillgängliga och offereras på begäran.

 

» Till toppen


Vävd geotextil

Vävd geotextil

Vävd geotextil består av Polypropylen- (PP) eller Polyesterfibrer (PES).
Vad som karaktäriserar den är dess höga styrka i både längsled och tvärgående riktning, samt den låga töjningsförmågan.

 

Användningsområden

 • Förstärkning av fördämningar, slänter, jordvallar och reservoarvallar

 • Byggnation av stödjande konstruktioner och armerade jordkroppar

 • Dränerande system

 • Olika typer av vattenkonstruktioner

 

Vävd geotextil

Vävd geotextil
Vävd geotextil offereras på begäran.

 

» Till toppenKlicka på bilden för att stänga fönstret